Na klas 1 spreek je al een aardig woordje Frans

Frans

In klas 1 leer je hoe je jezelf kan voorstellen in het Frans, hoe je vragen over persoonlijke gegevens kan stellen en hoe je antwoord daarop kan geven. Je spreekt dus al een aardig woordje Frans na de eerste klas. Je leert ook om te schrijven, luisteren en lezen.

In klas 2 ga je weer een stapje verder. Je leert om de weg te vragen en een routebeschrijving te begrijpen. Je leert ook om jezelf verstaanbaar te maken in belangrijke en veelvoorkomende situaties in het Frans: in een winkel, bij de huisarts, in een restaurant. Natuurlijk komen in klas 2 ook de vaardigheden schrijven, luisteren en lezen aan bod.
In klas 3 leer je om jouw ambities, dromen en verwachtingen onder woorden te brengen. Jouw beschrijvingen worden steeds langer en interessanter. Je kan jouw mening geven en argumenten die jouw mening ondersteunen. De grammatica die je in de onderbouw leert, kun je toepassen tijdens het spreken en schrijven en je herkent de grammatica tijdens het luisteren en lezen.

In de bovenbouw bereid je mondelingen voor, schrijf je formele brieven, luister je naar authentieke documenten en lees je meesterwerken. Allemaal in het Frans natuurlijk.

In alle lessen wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk Frans te spreken. We werken met een studiewijzer per periode zodat je ook op jouw eigen tempo kan werken. We besteden elk jaar aandacht aan Frankrijkkunde: de Franse cultuur met specifieke eet- en leefgewoontes, feestdagen, actualiteiten, films, toneelstukken, liedjes, etc.

Bekijk het interview van de eerstejaars leerlingen, in het Frans!

 

Nog wat feitjes:

In welke leerjaren wordt het vak gegeven?
Frans wordt gegeven in alle leerjaren en is in klas 1, 2 en 3 een verplicht vak.

Kun je er eindexamen in doen?
Jazeker! Daarnaast is het mogelijk om ‘versterkt Frans’ te doen (DELF) en daar extra certificaten voor te halen.


Katrien, Ira en Mila stellen zich – in het Frans – aan je voor.

Klik hier


Test jouw Franse (taal)kennis:

Quiz van Frankrijk

Woordraadsel 1

Woordraadsel 2

Woordzoeker