Maak kennis met de wereld van elektronica, mechanica en informatica

Robotica

Robotica ken je waarschijnlijk wel. Je hebt vast wel eens van een drone, robotstofzuiger of -grasmaaier gehoord.

Omdat robotica een populair en toekomstgericht onderwerp is dat erg in de belangstelling staat, biedt het Stedelijk Gymnasium een module robotica aan. In deze korte lessencyclus maak je kennis met de wereld van elektronica, mechanica en informatica. Informatica omdat er geprogrammeerd moet worden, mechanica omdat er meestal iets moet kunnen bewegen en elektronica omdat dat allemaal erg compact moet worden gemaakt.

We gaan je een klein beetje meenemen in de wereld van de elektronica en het programmeren. Hoe leuk zou het zijn om bij een spelletje Monopoly je eigen, zelfgemaakte en geprogrammeerde elektronische dobbelsteen te gebruiken? Of een klein gokspelletje, dat je zo in je zak steekt en altijd kunt meenemen? Of een wagentje dat voor jou naar de keuken rijdt om je lege theebeker weg te brengen? Allemaal bereikbare projecten, als je er maar voldoende energie in stopt!

Krijg je de smaak te pakken? Dan is in de bovenbouw het vak informatica misschien ook wel iets voor jou.

‘In de eenentwintigste eeuw zal de robot de plaats innemen die de slavenarbeid in oude beschavingen bezat.’  Nicola Tesla, 1856 – 1943