Spaans

Bij het vak Spaans leer je een wereldtaal samen met de Spaanstalige cultuur die bij deze taal hoort. Het is een taal die we in Nederland al kennen via de muziek met nummers als Despacito, maar ook vanwege de eetcultuur zoals de tapas.

Je krijgt op het Stedelijk de kans om deze taal te leren als je nog wat tijd en zin overhebt naast je gewone vakkenpakket. Die extra inzet belonen we op het Stedelijk met twee compensatie uren. Als je het keuzevak Spaans volgt, mag je twee andere lessen overslaan. Hierdoor word je gestimuleerd om zelfstandig te leren en te plannen. Je kiest zelf de twee lesuren die je kunt missen.

Spaans is een taal die is voortgevloeid uit het Latijn. Daarmee geeft jouw kennis van het Latijn je een steuntje in de rug bij het leren van deze romaanse taal. Doordat de klassen klein zijn, is er veel persoonlijke aandacht voor de leerling. Na het 4e jaar doe je examen voor het internationaal erkende DELE diploma (vergelijkbaar met Cambridge Engels).

Ter voorbereiding van dit examen gaan we eerst een week naar Valencia. Daar ga je naar een Spaanse talenschool en duik je onder in de Spaanse cultuur.

 

Nog wat feitjes:

In welke leerjaren wordt het vak gegeven?
Spaans wordt gegeven als extra keuzevak in klas 1 t/m 6

Kun je er eindexamen in doen?
Je doet er geen eindexamen in, maar je kan wel internationaal erkende diploma’s halen op verschillende niveaus.